O nouă prindere a vemeșilor din Constanța în valoare de peste 2 milioane de lei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 154

Sursa foto:

0:00

Control vamal la Constanța: Mărfuri suspecte confiscate

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, parte a Direcției Regionale Vamale București, au realizat un control fizic asupra unor mărfuri sosite din China, aparținând unor firme din România. Acest control a avut loc pe mai multe containere, iar rezultatele au fost semnificative.

În urma verificărilor, au fost descoperite aproximativ 270 de perechi de încălțăminte de damă, 3.400 de perechi de papuci de casă și 2.300 de mașinuțe din metal. Aceste bunuri sunt considerate susceptibile de a încălca drepturile de proprietate intelectuală ale mai multor mărci internaționale protejate.

Conform estimărilor, valoarea totală a acestor produse, dacă ar fi fost vândute la prețul de piață al articolelor originale, se ridică la aproximativ 2.100.000 lei. În conformitate cu reglementările naționale și europene care vizează respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile suspecte de contrafacere pentru expertizare. La finalizarea cazului, se vor dispune măsurile legale corespunzătoare.

Distribuie acest articol