CNAIR a extins termenul limită pentru prezentarea ofertelor de proiectare și execuție a Autostrăzii Litoralului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 16

0:00 Prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor la Alternativa Techirghiol Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunțat o nouă dată limită pentru depunerea ofertelor în cadrul proiectului de proiectare și execuție a Alternativei Techirghiol. Astfel, termenul a fost extins până pe 26 august 2024. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 4.806.895.100 […]

0:00

Prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor la Alternativa Techirghiol

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunțat o nouă dată limită pentru depunerea ofertelor în cadrul proiectului de proiectare și execuție a Alternativei Techirghiol. Astfel, termenul a fost extins până pe 26 august 2024.

Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 4.806.895.100 de lei, fără TVA. Proiectul, cunoscut și sub denumirea de Autostrada Litoralului, include o perioadă de un an pentru proiectare și trei ani pentru execuția lucrărilor.

Detalii despre proiectul Alternativa Techirghiol

În luna februarie a acestui an, Guvernul a aprobat indicatorii pentru Alternativa Techirghiol, un drum destinat să ocolească stațiunea Eforie Nord, cunoscută pentru aglomerările de trafic pe timpul verii. Costul estimat al proiectului se apropie de un miliard de euro, având în vedere că sunt prevăzute multiple lucrări de artă, inclusiv un pasaj de 330 de metri peste Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Alternativa Techirghiol va avea o lungime de 30,59 kilometri și va fi situată paralel cu litoralul. Aceasta va facilita conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc, ocolind localitățile Techirghiol, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla și 23 August.

Caracteristici ale drumului

Drumul va fi proiectat la nivel de autostradă, având două benzi de circulație pe fiecare sens. În plus, proiectul include 31 de structuri precum poduri, pasaje și viaducte, precum și spații de servicii, parcări, un centru de întreținere și coordonare, și cinci noduri rutiere. De asemenea, se preconizează plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Distribuie acest articol