Câte niveluri va avea parcarea de la Cireșica și care va fi prețul acesteia?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 17

0:00 Proiecte de parcări supraetajate în Constanța Parcările supraetajate promise de primarul Vergil Chițac în timpul campaniei electorale din 2020 încep să se contureze, deocamdată în stadiul de proiecte pe hârtie. Cel mai avansat dintre acestea este proiectul de la Casa de Cultură, dar Primăria Constanța are în vedere și alte locații pentru amenajarea unor […]

0:00

Proiecte de parcări supraetajate în Constanța

Parcările supraetajate promise de primarul Vergil Chițac în timpul campaniei electorale din 2020 încep să se contureze, deocamdată în stadiul de proiecte pe hârtie. Cel mai avansat dintre acestea este proiectul de la Casa de Cultură, dar Primăria Constanța are în vedere și alte locații pentru amenajarea unor parcări de acest tip.

Zonele vizate pentru parcări

Una dintre zonele propuse pentru o parcare supraetajată este cea din apropierea Grădiniței Amicii, pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu. La sfârșitul lunii iulie, municipalitatea a solicitat acordul de mediu pentru „Edificare parcare publică supraetajată, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, zona Grădinița Amicii“. Recent, a fost depus și proiectul, care preconizează construirea unei parcări cu patru etaje și o terasă.

Obiectivele investiției

Scopul principal al acestei investiții este de a oferi o alternativă la parcarea pe stradă, ceea ce va permite reutilizarea spațiului public dedicat parcărilor, în favoarea transportului public și a infrastructurii de mobilitate activă. Parcarea propusă va contribui la satisfacerea cererii de locuri de parcare și va reduce aglomerarea căilor de acces auto și pietonale.

Detalii tehnice ale parcării

Suprafața totală a terenului destinat construcției este de 4.859 mp, iar regimul de înălțime propus este P+4E+Terasă circulabilă. În prezent, pe teren sunt amenajate aproximativ 80 de locuri de parcare, însă noua parcare va dispune de 180 de locuri, dintre care 37 la sol și 143 supraterane. Accesul la parcarea propusă se va face din partea de vest, dinspre strada Căpitan Dobrilă Eugeniu.

Facilități și dotări

În plus, parcarea va include locuri dedicate pentru încărcarea vehiculelor electrice. Proiectul prevede dotări moderne, cum ar fi iluminat public interior și exterior, supraveghere video, bariere la acces și ieșire, control automat al accesului, rigole pentru scurgerea apei pluviale, spații verzi, sistem de alarmă luminos și acustic, precum și panouri fotovoltaice. Amenajările pentru spațiile verzi vor ocupa o suprafață de 1.523,38 mp.

Valoarea investiției și termenul de realizare

Valoarea totală a investiției se ridică la 1.900.000 de euro, iar perioada estimată pentru implementarea proiectului este de doi ani.

Distribuie acest articol