Tânără reținută într-un apartament degradat, lipsit de feronerie și mobilier, forțată să se prostitueze.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 152

Sursa foto:

0:00

Reținere pentru trafic de persoane în București

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au decis, la data de 1 octombrie 2024, reținerea unui individ acuzat de trafic de persoane. Conform anchetei, începând cu luna noiembrie 2022, inculpatul a profitat de vulnerabilitatea unei victime, în vârstă de 21 de ani, care se confrunta cu lipsa unei locuințe și a resurselor necesare pentru subzistență. Acesta a indus-o în eroare prin promisiunea unei locuințe, în schimbul unei chirii, recrutând-o ulterior în scopuri de exploatare sexuală.

Inculpatul a folosit violența fizică și psihică pentru a constrânge victima să practice prostituția. În luna noiembrie 2022, acesta a adăpostit-o într-un imobil insalubru, lipsit de geamuri și mobilier, și a transportat-o în diverse locații din municipiul București, unde a obligat-o să întrețină relații sexuale contra cost. Veniturile obținute în urma acestor activități infracționale au fost însușite de inculpat.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate în colaborare cu ofițeri de poliție judiciară din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, iar suportul tehnic a fost oferit de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Se subliniază că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale stipulate de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Distribuie acest articol