Mai multe companii intenționează să dezvolte Bulevardul Madrid: ofertele prezentate sunt în curs de evaluare.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 11

0:00 Proiectul Bulevardului Madrid din Tomis Plus: Stadiu și Detalii În prezent, proiectul de construcție a Bulevardului Madrid, situat în cartierul Tomis Plus, se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice și financiare trimise de către operatorii economici interesați de această investiție semnificativă pentru orașul Constanța. Este o inițiativă complexă dedicată îmbunătățirii infrastructurii rutiere. […]

0:00

Proiectul Bulevardului Madrid din Tomis Plus: Stadiu și Detalii

În prezent, proiectul de construcție a Bulevardului Madrid, situat în cartierul Tomis Plus, se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice și financiare trimise de către operatorii economici interesați de această investiție semnificativă pentru orașul Constanța. Este o inițiativă complexă dedicată îmbunătățirii infrastructurii rutiere.

Clarificări și Licitație

În luna iunie a acestui an, au fost solicitate clarificări cu privire la documentația de atribuire a contractului, după ce, la începutul lunii aprilie, Primăria Constanța a demarat licitația pentru serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice. Aceasta include Proiectul pentru Autorizația de Construire, Proiectul de Organizare a Execuției Lucrărilor, Proiectul Tehnic, Detaliile de Execuție, Caietul de Sarcini, asistența tehnică din partea proiectantului și altele. Valoarea estimată a investiției, fără TVA, se ridică la 55.512.043,94 lei.

Finanțare și Caracteristici Tehnice

Înainte de debutul licitației, primarul Constanței, Vergil Chițac, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un contract de finanțare pentru construcția Bulevardului Madrid, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Această nouă arteră rutieră va fi dezvoltată în vestul cartierelor Tomis Plus și Boreal, fiind destinată să conecteze strada Brest cu giratoriul de la VIVO! Lungimea totală a bulevardului va fi de 2.730 de metri.

Bulevardul va dispune de patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, și va avea o lățime de 21,5 metri, formată din 14 metri de carosabil și 3,75 metri de trotuare laterale. Aceste trotuare vor include zone pietonale, spații verzi și piste pentru biciclete, fiecare având un sens de circulație dedicat. Proiectul include, de asemenea, două podețe transversale, cinci sensuri giratorii și 5.364 metri de piste pentru biciclete.

Impactul Asupra Traficului și Infrastructurii

Noul bulevard va contribui semnificativ la decongestionarea traficului de pe Bulevardul Tomis (DN2A) și va facilita dezvoltarea economică a zonei. În plus, va sprijini infrastructura dedicată circulației bicicletelor, va îmbunătăți calitatea și ponderea transportului public și va include măsuri menite să crească siguranța pentru șoferi, pietoni și bicicliști.

Distribuie acest articol