Constănțeanul care susține că a fost agresat de fostul superior din cauza salariului său afirmă că ancheta stagnează.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 117

Sursa foto:

0:00

Conflict de muncă în Castelu: Un angajat acuză agresiune

Florin Băncilă, un locuitor din Castelu, a trăit un incident nefericit la locul de muncă în acest an. Pe 21 iunie, acesta a fost informat de către superiorul său că nu mai este dorit începând cu ziua următoare, moment în care a apărut un conflict legat de drepturile salariale. Bărbatul afirmă că a fost agresat fizic, iar la fața locului a intervenit Poliția. Ulterior, el a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, dar susține că nu a fost chemat niciodată la audieri și nu a fost contactat în legătură cu cazul său. Conform informațiilor, procurorii de la Medgidia au redirecționat dosarul către Poliția din Castelu pentru continuarea cercetărilor.

Detalii despre angajare și incident

Băncilă a declarat că a fost angajat la Medgaz ca șofer și manipulant butelii, începând activitatea pe 23 septembrie, însă fără forme legale, deoarece angajatorul a amânat semnarea contractului. În februarie 2024, angajamentul său de muncă a fost încheiat, iar conflictul a izbucnit pe 21 iunie. Acesta povestește: „După ce am terminat cursa, mi-a spus să nu mai vin de a doua zi. Atunci, eu mi-am cerut drepturile salariale, inclusiv banii pe concedii. El s-a enervat, a scos cuțitul la mine, a aruncat banii pe birou. Eram singur acolo, nu era niciun coleg. Cred că a premeditat totul, ca să nu mai fie nimeni în zonă. Am decis să plec spre casă, dar el și fiul său m-au urmărit.”

Băncilă descrie cum, odată ajuns acasă, cei doi bărbați l-au agresat: „Ei au intrat în curte, m-au târât într-un șanț. El s-a pus pe mine, are peste o sută de kilograme. Mi-au dat cu picioarele în cap, m-au bătut. Am sunat-o pe fata mea, norocul meu că era acasă. A sunat la 112 și au venit două echipaje de Poliție, a venit și Salvarea.”

Reacția autorităților

Băncilă afirmă că fostul său angajator s-a comportat agresiv chiar și în fața polițiștilor, susținând că el este superior și că Băncilă este un „sclav”. Bărbatul se arată nemulțumit de lipsa de acțiune din partea autorităților: „De la acea dată, nu am fost contactat de Poliție, nu am avut audieri, nu am primit număr de dosar. Apoi, avocatul meu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia pe 21 iulie 2024, dar nu s-a întâmplat nimic.”

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au confirmat că au întocmit un dosar penal pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe și amenințare. Aceștia au menționat că, pe 21 iunie, în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost alertați de o femeie care a raportat agresiunea asupra tatălui ei, incidentul având loc din cauza unor neînțelegeri legate de drepturile salariale.

Incident de violență în comuna Castelu

Un bărbat a fost victima unui incident violent, suferind leziuni la nivelul membrelor superioare și inferioare. Acesta a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale necesare.

Deschiderea unei anchete penale

În urma acestui incident, autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală, având în vedere săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar cazul a primit numărul 2262/P/2024.

Responsabilitățile Poliției

Dosarul a fost repartizat Poliției din Castelu, care va continua cercetările pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs incidentul și pentru a lua măsurile legale necesare.

Distribuie acest articol