România desfășoară 50 de pompieri și echipamente în Grecia pentru a sprijini stingerea incendiilor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 164

Sursa foto:

0:00

România oferă asistență Greciei în lupta împotriva incendiilor de pădure

România va susține Grecia prin trimiterea unui contingent format din 50 de pompieri, echipați cu tehnologie specializată pentru stingerea incendiilor de pădure. Această decizie a fost adoptată în cadrul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocată de premierul Marcel Ciolacu.

Întâlnirea CNSU, desfășurată în format hibrid, a fost inițiată la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) ca reacție la incendiile devastatoare care afectează Grecia, ținând cont de solicitarea autorităților elene pentru asistență internațională. DSU, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a primit cererea de ajutor din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), utilizând sistemul CECIS.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a răspuns pozitiv solicitării și a decis să trimită modulul de pompieri specializați în Grecia. Autoritățile grecești au acceptat acest sprijin, subliniind că echipele IGSU vor porni cât mai curând posibil pe cale terestră spre destinație.

România își reafirmă angajamentul de a rămâne un partener solid pentru națiunile care se confruntă cu crize majore, continuând să ofere asistență în momente de nevoie.

Distribuie acest articol