Mai multe aeronave au decolat în noaptea trecută în urma atacului de la granița cu România.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 148

Sursa foto:

0:00

Atacuri cu Drone Asupra Ucrainei

Pe 2 octombrie, forțele ruse au lansat o nouă serie de atacuri cu drone, vizând obiective civile și infrastructură în Ucraina, în zona limitrofă frontierei fluviale cu România, în județul Tulcea.

Măsuri de Alertare a Populației

În urma detectării unor grupuri de drone îndreptându-se spre spațiul aerian ucrainean, în apropierea României, Centrul Național Militar de Comandă a alertat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, instituind măsuri de informare a populației din județele Tulcea și Galați. La ora 2:41, au fost transmise mesaje RO-Alert pentru a avertiza cetățenii.

Intervenția Aeriană

Pentru a monitoriza situația, două aeronave F-18 din cadrul Forțelor Aeriene Spaniole au decolat în jurul orei 00:50 din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, la ora 02:40, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au plecat din Baza 86 Aeriană Borcea. Misiunea aeronavelor spaniole s-a încheiat în jurul orei 03:00, iar cele românești au terminat operațiunile în jurul orei 05:00.

Supravegherea Spațiului Aerian

În timpul acestor operațiuni, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat intrarea dronelor în spațiul aerian național. Ministerul Apărării Naționale a menționat că informațiile referitoare la atacuri sunt transmise în timp real structurilor aliate, menținându-se o comunicare constantă cu acestea.

Condamnarea Atacurilor

Ministerul Apărării Naționale a reiterat faptul că atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene sunt nejustificate și contravin normelor de drept internațional, exprimând o condamnare fermă a acestor acțiuni.

Distribuie acest articol