O nouă alimentare a cardurilor de alimente va începe pe 15 octombrie 2024.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 151

Sursa foto:

0:00

Sprijin financiar pentru români în luna octombrie

În luna octombrie, peste 2,6 milioane de români vor beneficia de o nouă tranșă de 250 de lei destinată achiziției de alimente. Această măsură vine ca parte a sprijinului acordat de Guvernul României pentru persoanele cu dificultăți financiare.

Detalii despre distribuirea fondurilor

Încărcarea cardurilor de alimente, cunoscute și sub denumirea de tichete sociale, va începe pe 15 octombrie, conform anunțului făcut de ministrul Adrian Câciu. Această formă de ajutor financiar se adresează în special persoanelor care se află în situații vulnerabile.

Categorii eligibile pentru sprijin

Beneficiarii acestui ajutor includ copii și adulți cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare nu depășesc 2.210 lei. De asemenea, familiile care întrețin cel puțin doi copii și care au venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei, precum și familiile monoparentale cu aceleași limite de venit, vor putea accesa această formă de sprijin. De asemenea, persoanele singure care au obținut dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, vor beneficia de această măsură.

Distribuie acest articol