Exercițiul multinațional „Heracleea 24”, cel mai amplu antrenament dedicat infanteriei marine

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 145

Sursa foto:

0:00

Exercițiul „Heracleea 24” – o tradiție pentru infanteriștii marini români

Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, aflat sub comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, a desfășurat, între 23 septembrie și 2 octombrie, cel mai amplu exercițiu specific dedicat infanteriei marine, intitulat „Heracleea 24”.

Acest exercițiu, care a devenit o tradiție, reprezintă o activitate esențială de instruire pentru soldații marini români. „Heracleea 24” a implicat realizarea de acțiuni tactice fluviale în zone precum Sulina, Sfântu Gheorghe, Caraorman, Mahmudia și Murighiol, având ca scop întărirea capacității de supraveghere a zonei de responsabilitate în Delta Dunării.

La acest exercițiu au participat peste 150 de militari români, alături de 18 militari din Statele Unite și Italia. De asemenea, au fost utilizate aproximativ 200 de echipamente specifice, conform informațiilor furnizate de Forțele Navale Române.

În plus, vedeta fluvială 163 „Locotenent Mircea Metz” și șalupa rapidă de intervenție 102 „Constantin Ciuchi”, parte a Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”, au efectuat acțiuni de supraveghere a zonei de responsabilitate, asigurând liniile de comunicație fluviale și protejând infrastructura critică.

Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” este o unitate unică în cadrul Armatei României, care se pregătește constant pentru a implementa capabilități de operațiuni amfibii, conform standardelor NATO. Activitățile desfășurate demonstrează nivelul ridicat de adaptare la schimbările din mediul de securitate și capacitatea de reacție pentru menținerea securității pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Distribuie acest articol