Sediul ISU Mangalia, din județul Constanța, va fi demolat din cauza degradării avansate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 199

Sursa foto:

0:00

Ședința de guvern dedicată actualizării statutului unei construcții ISU

Azi, la ora 11:00, a avut loc o ședință de guvern în cadrul căreia s-a discutat un proiect de hotărâre ce vizează actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006. Acest proiect are ca scop aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și transferul unei construcții din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, din domeniul public în domeniul privat, în vederea scoaterii din funcțiune și casării acesteia.

Detalii despre construcția ISU Mangalia

Conform notei de fundamentare, construcția în cauză este sediul operativ și administrativ al ISU Mangalia, având o suprafață construită și desfășurată de 515 mp, conform documentelor de evidență contabilă și planului de situație.

Motivul casării construcției

Decizia de casare a construcției este justificată prin uzura fizică avansată, avariile și degradările structurale, care afectează rezistența, stabilitatea și durabilitatea clădirii. Conform Raportului de expertiză tehnică nr. 3474/2021, repunerea clădirii în stare de exploatare nu este posibilă din punct de vedere tehnic și economic.

Documentația necesară pentru transfer

Pentru realizarea transferului construcției în domeniul privat al statului, au fost întocmite mai multe documentații, inclusiv Avizul tehnic de desființare nr. 568.930/02.02.2022 și Lista construcțiilor propuse pentru casare nr. 3.746.611/16.05.2024. Raportul de expertiză tehnică confirmă necesitatea desființării clădirii menționate.

Condițiile de siguranță și evaluarea imobilului

Documentul subliniază că încetarea uzului public național pentru această construcție se datorează îndeplinirii duratei de funcționare și lipsei de siguranță în exploatare, cauzate de modificările parametrilor funcționali și a elementelor structurale esențiale.

Valoarea imobilului

Imobilul a fost reevaluat prin Procesul-verbal de reevaluare nr. 3746534/07.05.2024, stabilindu-se o valoare de 4.060.369,61 lei. Acesta include un teren de 23.910 mp, construcții și amenajări, conform extrasului din Cartea Funciară nr. 104990 Mangalia și Planului de situație.

Distribuie acest articol