Un bărbat a încercat să mituiască un polițist în centrul orașului Murfatlar.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 115

Sursa foto:

0:00

Acțiune penală împotriva unui suspect de dare de mită

Pe 1 octombrie 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a decis să inițieze acțiunea penală împotriva lui I.V., acuzat de săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, conform ordonanței emise de procurorul de caz în aceeași zi.

Din dovezile adunate până în prezent, reiese că pe 27 septembrie 2024, în jurul orei 18:09, în timpul unui control rutier efectuat de polițiștii din orașul Murfatlar, I.V. a fost oprit în trafic la volanul unui autoturism marca BMW. Se pare că, pentru a evita întocmirea unui dosar penal, întrucât nu avea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicul, inculpatul i-ar fi oferit unui agent de poliție suma de 400 de lei.

Propunerea de arestare preventivă

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz a înaintat o propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile în cazul lui I.V., dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța. Investigațiile au fost realizate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Constanța.

Aspecte legale

Este important de menționat că inițierea acțiunii penale, reținerea sau arestarea preventivă sunt etape legale în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală. Aceste măsuri nu afectează în niciun fel prezumția de nevinovăție, un drept fundamental garantat oricărui individ în fața legii.

Distribuie acest articol