Un copil de 7 ani a fost victimă a unei agresiuni sexuale comise de un alt copil de 13 ani într-o școală din Buzău.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 112

Sursa foto:

0:00

Cercetări după un incident de agresiune sexuală în școală

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a iniţiat o investigaţie după ce un minor a fost raportat ca fiind victima unei agresiuni sexuale într-o unitate de învăţământ. Potrivit informaţiilor disponibile, victima are 7 ani, iar agresorul, un coleg de 13 ani, este tot din cadrul Şcolii Glodeanu Siliştea.

Poliţiştii din Secţia de poliţie rurală Smeeni au fost alertaţi de către o mamă care a afirmat că fiul său a fost agresat. În urma discuţiilor iniţiale cu aceasta, s-a stabilit că incidentul ar fi avut loc în timpul unei pauze dintre cursuri, în incinta şcolii, când copilul ar fi fost atacat de un alt elev.

Investigaţia este coordonată de procurori, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a clarifica circumstanţele faptei. În acest sens, se vor realiza expertize specifice pentru a verifica veridicitatea acuzaţiilor şi pentru a determina încadrarea juridică a faptei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat măsuri provizorii până la finalizarea anchetei. O echipă de control a fost trimisă la şcoala din Glodeanu Siliştea pentru a verifica cele semnalate. Inspectorul general şcolar, Daniela Palcău, a declarat că unitatea de învăţământ va fi evaluată pentru a se stabili dacă au fost implementate măsurile necesare de protecţie pentru copii, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Distribuie acest articol