Campanie de informare pentru prevenirea cancerului mamar în Olt

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 126

Sursa foto:

0:00

Campania de prevenție a cancerului la sân „Grija începe cu tine! Lupta o ducem împreună”

Organizația Femeilor Liberale Olt, sub conducerea secretarului de stat Luminița Popescu, a demarat o campanie esențială pentru sănătatea femeilor, cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului la sân. Inițiativa, intitulată „Grija începe cu tine! Lupta o ducem împreună”, se concentrează pe informarea și prevenirea cancerului la sân.

Importanța depistării timpurii

Campania se va desfășura pe parcursul lunii octombrie în diverse localități din județul Olt, punând accent pe relevanța depistării timpurii și pe sprijinul comunității. Cancerul la sân reprezintă o provocare semnificativă la nivel global, iar în România, anual sunt diagnosticate peste 12.000 de cazuri noi, cu aproape 4.000 de femei care își pierd viața din cauza acestei boli. Aceste statistici tragice subliniază necesitatea unei acțiuni comune de informare și conștientizare.

Solidaritate și prevenție

Inițiativa femeilor liberale își propune să evidențieze nu doar importanța prevenției, ci și puterea solidarității. Diagnosticarea precoce a cancerului la sân trebuie promovată la nivel național, având în vedere că boala are o rată de vindecare de peste 90% atunci când este depistată în stadii incipiente. Prin urmare, prevenția devine o armă eficientă în lupta împotriva cancerului la sân.

Mesajul președintei OFL Olt

„Această campanie nu se axează doar pe prevenție și informare, ci și pe viață. Cancerul de sân nu alege, dar noi putem alege să fim mai puternice decât el. Am fost martorii multor povești frânte din cauza acestei boli, dar am văzut și speranță în ochii celor care au fost diagnosticate la timp. Prin această campanie, vrem să tragem un semnal de alarmă și să spunem fiecărei femei că nu este singură și că fiecare control, fiecare pas spre prevenție poate face diferența dintre viață și moarte”, a declarat Luminița Popescu.

Îndemn la acțiune

Organizația Femeilor Liberale din județul Olt îndeamnă toate femeile să adopte măsuri proactive pentru sănătatea lor. În cadrul campaniei, vor fi organizate evenimente informative și de sprijin pentru a încuraja femeile să se prezinte la controale periodice.

Distribuie acest articol