Ambasada SUA la București propune o sugestie captivantă de lectură cu ocazia Zilei Naționale a Poeziei.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Andrei Codrescu și Ziua Națională a Poeziei

Andrei Codrescu, un poet, eseist, romancier și scenarist american de origine română, a fost distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale. Acestea includ Premiul Peabody pentru filmul „Road Scholar”, Premiul Ovidius pentru poezie și două Premii Pushcart. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Poeziei în Statele Unite, Ambasada SUA la București recomandă cititorilor unul dintre cele mai recente volume de poezie ale lui Andrei Codrescu, intitulat „No time like now”, publicat în 2019.

Despre Ziua Națională a Poeziei

Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită pe 21 martie și a fost declarată de UNESCO începând din 1999. Această zi reprezintă o recunoaștere a contribuției semnificative pe care poeții și scriitorii din întreaga lume o aduc culturii și spiritualității universale. Scopul Zilei Internaționale a Poeziei este de a promova creația poetică, de a facilita dialogul între poezie și alte forme de artă, precum și de a încuraja editarea și promovarea poeziei ca formă de artă accesibilă tuturor.

Manifestări în România

În România, primele evenimente dedicate „Zilei Internaționale a Poeziei” au fost organizate de Fundația Culturală „Orient Latin” și de Asociația Culturală ADSUM, începând din 2005 și respectiv 2008. Spectacolele organizate de ADSUM au debutat la Palatul Suțu, iar în anii următori, până în 2012 inclusiv, au căpătat amploare, fiind găzduite de Biblioteca Națională a României și Palatul Național al Copiilor. După 2009, din ce în ce mai multe asociații culturale, ligi și societăți ale scriitorilor din România au început să organizeze evenimente dedicate acestei zile, contribuind astfel la popularizarea poeziei.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *