Un bărbat a primit la restaurant o monedă foarte rară ca rest: Cât a obținut din vânzarea ei la licitație?

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

O monedă rară din Marea Britanie valorează peste 2.000 de euro

Un bărbat din Marea Britanie a primit, în urmă cu câțiva ani, o monedă de 25 de pence ca rest, în timp ce își cumpăra prânzul. Aceasta, aparent banală, a ajuns să valoreze peste 2.000 de euro, adică de aproximativ 6.800 de ori mai mult decât valoarea sa nominală.

Recent, moneda extrem de rară a fost vândută la o licitație din Marea Britanie pentru suma de 1.700 de lire sterline, echivalentul a puțin peste 2.000 de euro. Kimberly Day, reprezentanta RWB Auctions, a declarat că au existat doar câteva exemplare de acest tip scoase anterior la licitație, subliniind astfel raritatea sa. „Este foarte, foarte rară”, a afirmat ea.

Motivul pentru care această monedă este atât de specială este că în Marea Britanie nu există monede de 25 de pence în circulație. Conform catalogului de licitație, moneda a fost bătută în 1981 ca parte a unui experiment realizat de Monetăria Regală, care căuta o valoare nominală adecvată între monedele de 10 pence și 50 de pence. În cele din urmă, s-a decis să nu se introducă moneda de 25 de pence, optându-se pentru cea de 20 de pence, care este în circulație astăzi și are un design similar.

Kimberly Day a menționat că vânzătorul, un bărbat din centrul Angliei, a simțit că moneda pe care a primit-o ca rest era neobișnuită și a păstrat-o, știind că ar putea fi ceva special. A început să o examineze mai atent după ce a văzut o monedă similară la știri. Această monedă este atât de rară încât există puține informații disponibile despre ea online, însă a stârnit un interes considerabil din partea colecționarilor, mulți dintre ei vizitând casa de licitații pentru a o vedea înainte de vânzare.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *