Atelier de ceramică tradițională desfășurat în cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști” la Muzeul Județean Teleorman din Alexandria.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Atelier de Ceramică Tradițională la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, împreună cu partenerii săi, anunță organizarea unui atelier de ceramică tradițională în cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, pe data de 5 octombrie 2024, începând cu ora 11:00.

Atelierul este destinat tuturor celor pasionați de artă, tradiție și meșteșuguri, fără restricții de vârstă. Participanții vor avea ocazia să descopere detalii despre proiectul și catalogul „Revendicând Pământul”, să se familiarizeze cu arta ceramicii românești printr-o prezentare susținută de Sergiu-Sorin Popescu, restaurator la Muzeul Național de Istorie a României. De asemenea, vor fi prezentate tehnicile de realizare a ceramicii tradiționale, precum și ustensilele specifice, iar participanții vor putea experimenta lucrul la roata olarului.

Toate materialele necesare pentru desfășurarea atelierului vor fi oferite de organizatori, iar accesul este gratuit.

Detalii despre Proiect

Acest atelier face parte din proiectul cultural „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”, care este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul sesiunii de finanțare I/2024, pe aria Patrimoniu Cultural Material, cu un buget de 127.382,80 lei. Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Județean Teleorman.

În perioada următoare, Muzeul Național de Istorie a României va organiza o serie de prezentări și ateliere la sediul său din București, Calea Victoriei, nr. 12.

Participarea la activitățile educaționale ale proiectului este gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile. Organizatorii promovează principiile nediscriminatorii bazate pe incluziune, egalitate de șanse, echilibru de gen și participare activă, atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.

Parteneri ai Proiectului

Printre partenerii implicați în acest proiect se numără Muzeul Județean Teleorman, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat și Unity in Values Interconfessional Association.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *