Românii repatriați din Liban au fost întâmpinați de premierul Marcel Ciolacu.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Repatrierea românilor din Liban

Premierul Marcel Ciolacu a întâmpinat astăzi românii repatriați din Liban, datorită eforturilor Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și altor instituții ale statului român. Printre cei repatriați se numără mame cu copii, persoane vulnerabile și familiile acestora.

La întâlnirea cu cei 69 de cetățeni români, au fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, conform unui comunicat oficial.

„Guvernul României nu lasă niciun român fără sprijin, indiferent de locul în care se află. Sunt mame cu copii, persoane din categorii vulnerabile, familii întregi pe care le aducem în siguranță în România. Intervenția statului român este un act de normalitate, mai ales că compatrioții noștri au solicitat asistență pentru repatriere din Liban, o țară cu riscuri de securitate. Mulțumesc miniștrilor Luminița Odobescu și Angel Tîlvăr, echipelor Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale, precum și tuturor instituțiilor implicate în acest efort”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Transportul românilor și familiilor acestora a fost realizat cu o aeronavă de tip C 130 Hercules, aparținând Forțelor Aeriene Române, la solicitarea ministrului Afacerilor Externe, în contextul deteriorării situației de securitate din Orientul Mijlociu.

„Autoritățile române vor continua demersurile pentru asistarea repatrierii și altor cetățeni români și membrilor de familie care au solicitat sprijin și se află încă în Republica Liban”, mai precizează comunicatul oficial.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *