Administrația locală a lansat o licitație de peste 28 de milioane de lei pentru modernizarea străzii Ștefan cel Mare.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Proiectul de Îmbunătățire a Mobilității Urbane în Constanța Aproape Finalizat

Proiectul destinat îmbunătățirii mobilității urbane în centrul Constanței se află în stadiu avansat de finalizare, deși termenul inițial stabilit pentru finalizare era aprilie 2022. După recepția lucrărilor, Primăria Municipiului Constanța are în plan semnarea unui acord-cadru pentru o perioadă de patru ani, dedicat întreținerii dotărilor urbane, spațiilor verzi și iluminatului public de pe strada Ștefan cel Mare. Valoarea totală a acestui contract este de 28.004.967 lei, fără TVA.

Licitație Publică pentru Lucrările de Întreținere

Primăria a demarat o procedură de licitație publică pentru atribuire acordului-cadru ce vizează lucrările de întreținere și menținere a dotărilor urbane, spațiilor verzi și iluminatului public pe strada Ștefan cel Mare. Această procedură acoperă tronsonul dintre Restaurantul Zorile și strada Atelierelor, fiind împărțită în șapte segmente distincte:

  • Tronson 1: strada Atelierelor – strada I.Ghe. Duca
  • Tronson 2: strada I. Ghe. Duca – strada Ștefan Mihăileanu
  • Tronson 3: strada Ștefan Mihăileanu – strada Ștefan cel Mare
  • Tronson 4: strada Mihai Viteazu – strada Răscoalei din 1907
  • Tronson 5: strada Răscoalei din 1907 – Bulevardul Tomis
  • Tronson 6: Bulevardul Tomis – strada Mircea cel Bătrân
  • Tronson 7: strada Mircea cel Bătrân – Restaurant Zorile (către faleză)

Acordul va include și lucrări în pasajul pietonal de sub strada Mihai Viteazu.

Tipuri de Lucrări Preconizate

În cadrul acestui proiect, se vor desfășura două categorii principale de lucrări: întreținerea și menținerea dotărilor. Lucrările de întreținere vor include revizii tehnice și îngrijirea dotărilor și spațiilor verzi, în timp ce lucrările de menținere se vor ocupa de înlocuirea totală sau parțială a dotărilor afectate de vandalism, accidente sau utilizare necorespunzătoare.

Durata estimată pentru execuția acestor lucrări de întreținere și menținere este de 48 de luni, începând de la emiterea Ordinului de începere.

Investiții și Finanțare

Valoarea estimată a acordului-cadru este de 28.004.967 lei, fără TVA. Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane a început în 2021, având o valoare totală de aproximativ 90 de milioane de lei, finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Municipalitatea se pregătește pentru recepția finală a proiectului, motiv pentru care a demarat licitația pentru acordul-cadru.

Clarificări privind Procedura de Licitație

În privința întrebărilor legate de momentul lansării licitației înainte de recepția finală, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că procedura de licitație poate dura mai mult de șase luni, iar Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis după finalizarea recepției.

Detalii despre Lucrările Realizate

Proiectul a inclus reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale pe strada Ștefan cel Mare (15.780 mp), reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066 mp) și crearea de zone cu spațiu partajat (3.029 mp). De asemenea, lucrările au vizat modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *