O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie! Românii au posibilitatea de a investi în titluri de stat cu dobânzi neimpozabile.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Românii pot investi în titluri de stat TEZAUR

Începând cu data de 7 octombrie, românii au oportunitatea de a investi în titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1, 3 sau 5 ani. Acestea oferă dobânzi anuale atractive, de 5,85%, 6,60% și respectiv 7%. Statistici din edițiile anterioare subliniază atât interesul, cât și încrederea românilor în programul TEZAUR, având în vedere că, în cele 10 emisiuni derulate de la începutul anului 2024, peste 240.000 de persoane au investit deja mai mult de 12 miliarde lei.

Modalități de achiziție a titlurilor de stat

Investitorii pot achiziționa titlurile de stat prin mai multe metode:

  • Online: între 7 octombrie 2024 și 31 octombrie 2024, exclusiv pentru persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin unitățile Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere, subscrierea titlurilor TEZAUR și viramentele necesare.
  • La sediile Trezoreriei Statului: între 7 octombrie 2024 și 1 noiembrie 2024, investitorii pot efectua subscrierea direct la unitățile Trezoreriei.
  • Prin oficiile poștale: în mediul urban, între 7 octombrie 2024 și 31 octombrie 2024, iar în mediul rural, între 7 octombrie 2024 și 30 octombrie 2024.

Avantajele investiției în Programul TEZAUR

Investiția în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor aduce mai multe beneficii, printre care se numără faptul că veniturile obținute sunt neimpozabile. Dobânda este plătibilă anual, conform termenelor stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii au posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri, precum și de a anula subscrierile deja făcute în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Este important de menționat că pot participa la program toate persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la momentul subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor prin emisiunea de titluri de stat vor fi folosite pentru acoperirea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *