Debit monitorizat al Dunării de către specialiștii de la Apele Române

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Monitorizarea debitelor Dunării de către Apele Române

Specialiștii de la Apele Române continuă să supravegheze sectorul îndiguit situat în aval de Gruia. În data de 4 octombrie 2024, debitul Dunării la intrarea în țară, în zona Baziaș, rămâne constant, estimat în jurul valorii de 7000 mc/s. Această valoare este aproape dublă față de media multianuală a lunii octombrie, care se situează la 3850 mc/s.

Conform prognozelor emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, se estimează că între 5 și 10 octombrie, debitul Dunării va varia între 6800 și 6900 mc/s. De asemenea, în perioada 10-11 octombrie, este preconizată o ușoară creștere a debitelor, ajungând pe 11 octombrie la valoarea de 7200 mc/s în secțiunea Baziaș.

Debite maxime și starea actuală a nivelului apei

Cel mai mare debit al Dunării la intrarea în țară a fost înregistrat între 30 septembrie și 1 octombrie, atingând valoarea de 7400 mc/s. În prezent, nivelurile apei înregistrate sunt de 388 cm la Bechet și 318 cm la Corabia, ambele valori fiind sub cotele de atenție, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Apelor Române.

Astfel, Dunărea, aflată în regim de ape mari, va fi tranzitată în condiții de siguranță pe sectorul românesc, iar riscul de inundații rămâne redus.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *