Insule Ecologice Digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, cu o investiție de 1.849.928 euro.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Instalarea Insulelor Ecologice Digitalizate în Tulcea

Un număr de 100 de insule ecologice digitalizate urmează să fie implementate în municipiul Tulcea, înlocuind vechile containere de la punctele de colectare, conform informațiilor furnizate de Primăria Tulcea.

Detalii despre ecoinsulele subterane și supraterane

Aceste insule ecologice vor cuprinde ecoinsule subterane, formate din cinci containere cu capacități cuprinse între 2 și 5 metri cubi, dar și insule supraterane, amplasate pe platforme. Ele vor fi destinate colectării fracțiilor deșeurilor biodegradabile, reziduale, sticlă, plastic și metal, precum și hârtie și carton.

Componenta digitală a sistemului de colectare

Fiecare punct de colectare va fi dotat cu un sistem digital care include hardware (sisteme electronice și mecanice pentru controlul admisiei deșeurilor) și o platformă software dedicată monitorizării acceptării deșeurilor în containere.

Finanțarea proiectului

Ministerul Mediului a finalizat achiziția acestor insule ecologice, iar Primăria Municipiului Tulcea va derula investiția în valoare de 1.849.928 euro, finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C3 „Managementul deșeurilor”.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *