„Klaus Iohannis ar trebui să facă publice toate cheltuielile din ultimele 10 ani”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre cheltuielile președintelui Iohannis

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că președintele Klaus Iohannis ar trebui să facă publice toate cheltuielile efectuate în ultimii zece ani. Ciolacu a subliniat că, indiferent de decizia pe care o va lua Iohannis, informațiile vor fi dezvăluite mai devreme sau mai târziu. El a afirmat că respectă separarea puterilor în stat și consideră că fiecare oficial ar trebui să răspundă pentru acțiunile sale.

„Nu vreau să intru cu bocancii într-un stat de drept. Niciodată nu am comentat deciziile unui magistrat sau ale Curții Constituționale. Nu mi-a trecut prin cap că președintele României ar putea ataca un partid politic sau un lider politic, indiferent de simpatiile personale. Cred că am depășit acest moment”, a declarat Ciolacu la Biroul Electoral Central, după ce și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al României.

Ciolacu a precizat că, în opinia sa, Iohannis ar trebui să desecretizeze cheltuielile. „Dacă vreți o părere personală: domnul președinte ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani, oricum acestea vor fi făcute publice”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar permite desecretizarea acestor cheltuieli în cazul în care ar deveni președinte, liderul PSD a răspuns că acest lucru ar trebui să fie realizat de cei autorizați, respectiv Parlamentul și Guvernul. Marcel Ciolacu și-a depus candidatura sâmbătă, evidențiind că președintele ar trebui să ofere explicații clare legate de programul său și de cheltuielile efectuate în timpul mandatului său.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *