Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită în localitățile din județul Galați, impactate de inundații.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Premierul Marcel Ciolacu vizitează județul Galați afectat de inundații

Premierul Marcel Ciolacu a revenit în județul Galați pentru a discuta cu locuitorii din zonele afectate de inundațiile devastatoare. Acesta a subliniat angajamentul său de a nu lăsa pe nimeni în urmă, afirmând: „Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă!”.

Ciolacu a declarat că scopul vizitei sale a fost de a evalua progresele realizate și de a dialoga cu oamenii din comunitățile afectate, inclusiv Slobozia Conachi, Pechea, Cudalbi, Costache Negri și Valea Mărului. El a lăudat autoritățile locale pentru eforturile depuse, menționând că, datorită acestora, speranța a început să renască în regiune.

Premierul a subliniat că se lucrează intens la refacerea infrastructurii, iar în cel mai scurt timp se așteaptă finalizarea lucrărilor pentru cele patru poduri, patru podețe și peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate rapid 62 de milioane de lei. De asemenea, s-a menționat consolidarea terasamentelor și repararea căii ferate pe ruta Galați – Bârlad.

Ciolacu a fost însoțit de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru a se asigura că lucrările se desfășoară fără întârziere. El a mulțumit în mod special colegului său, Costel Fotea, și primarilor din zonă, care au fost activ implicați în coordonarea lucrărilor și evaluarea pagubelor.

Până la data de 1 noiembrie, autoritățile vor trimite la Bruxelles o evaluare completă a pagubelor, având în vedere obținerea a aproximativ 1,5 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru refacerea integrală a infrastructurii și realizarea amenajărilor hidrotehnice necesare protejării localităților. De asemenea, premierul a exprimat recunoștință pentru pompierii, militarii și forțele de intervenție care au fost prezente încă de la început, ajutând comunitățile afectate să se recupereze.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *