PSD solicită Curții Constituționale să explice motivele care au condus la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

PSD susține dreptul la alegere în democrație

Partidul Social Democrat (PSD) a declarat că susține dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă, reafirmând principiile fundamentale ale democrației. În acest context, social-democrații solicită Curții Constituționale să prezinte, într-un timp cât mai scurt, motivele care au condus la invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă.

„Votul cetățenilor este suveran într-o democrație, iar PSD a respectat întotdeauna deciziile luate de oameni prin vot democratic. Prin urmare, este esențial ca Curtea Constituțională să explice rapid motivele pentru care a respins candidatura doamnei Diana Șoșoacă. Ne exprimăm speranța că CCR a avut argumente solide pentru această decizie și că acestea vor fi convingătoare”, afirmă reprezentanții partidului.

Critici la adresa acuzațiilor politice

În paralel, mai multe partide și candidați la președinție care contestă deciziile CCR sunt acuzați de a manifesta un dispreț profund față de ordinea constituțională și statul de drept din România. Aceștia sunt criticați pentru lansarea de acuzații politice ce denotă o înțelegere deficitară a mecanismelor democratice.

„Este inacceptabil să se facă afirmații publice care reflectă o capacitate limitată de a înțelege funcționarea unui stat de drept. Comportamentul lor poate fi periculos, mai ales în perspectiva ocupării unor funcții publice de înaltă demnitate. Statul de drept din România și independența justiției nu pot fi compromise în favoarea intereselor politice de moment”, se menționează într-un comunicat oficial.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *