„Românii trebuie să decidă cine va fi președintele țării, fără influențe din umbră!”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Decizia Curții Constituționale privind candidatura Dianei Iovanovici-Șoșoacă

Curtea Constituțională a României a decis, în urma unei sesiuni desfășurate sâmbătă, să admită contestațiile depuse de două persoane și, astfel, a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024, privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale.

Reacția președintelui PNL Constanța

În acest context, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a publicat un mesaj pe rețelele sociale în care a făcut o analogie între politica actuală și filmele de succes, afirmând că de multe ori continuările nu reușesc să atingă nivelul originalului. El a criticat strategia PSD de a reveni cu o ”continuare” a politicii din anul 2000, avându-i ca protagoniști pe Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor, cu Marcel Ciolacu și George Simion în rolurile lor respective.

Critica adusă PSD

Huțucă a argumentat că decizia Curții Constituționale, pe care o consideră surprinzătoare, este motivată de intenția PSD de a valorifica voturile Dianei Șoșoacă pentru a-l propulsa pe Simion în turul II al alegerilor, alături de candidatul Ciolacu.

Apel la democrație

Deputatul a subliniat că într-o democrație adevărată, cetățenii trebuie să aibă cuvântul final în determinarea câștigătorului alegerilor, nu arbitrii sau observatorii care decid rezultatul înainte ca meciul să înceapă.

Mesajul de încredere în Nicolae Ciucă

În final, Huțucă a reafirmat că pentru susținătorii valorilor euro-atlantice, statul de drept și libertatea economică, Nicolae Ciucă rămâne singura opțiune viabilă în peisajul politic actual, pledând pentru apărarea acestor principii fundamentale.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *