Primăria din Constanța oferă 4 numere de telefon pentru raportarea sesizărilor legate de atenționarea de cod galben.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Avertizare Meteorologică pentru Constanța

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare pentru zona Constanței, anunțând averse semnificative începând de duminică după-amiază. Avertizarea este valabilă astăzi, 6 octombrie, și se va încheia mâine, 7 octombrie, la ora 08:00.

Detalii despre Vreme

Conform informațiilor furnizate de ANM, în perioada menționată, pe teritoriul Dobrogei se vor înregistra averse cu caracter torențial, ce pot fi izolat însoțite de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. Cantitățile de precipitații vor varia, local atingând 20-30 l/mp și, în unele zone, depășind 35-40 l/mp.

Prognoza pentru 6 octombrie

Azi, vremea se va răci comparativ cu ziua precedentă și va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, iar perioadele de ploaie vor fi posibile, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă estimate pentru astăzi vor fi în jur de 15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 21-22 de grade, iar cele minime vor varia între 14-15 grade.

Prognoza pentru 7 octombrie

Pentru mâine, 7 octombrie, prognoza indică o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi inițial înnorat, cu ploi slabe trecătoare, urmând ca treptat să se degajeze. Vântul va continua să bată slab și moderat, având intensificări temporare în timpul zilei, cu rafale de 40-50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 20-21 de grade, iar cele minime de 12-13 grade. Spre sfârșitul zilei, se pot forma condiții de ceață.

Atenționări pentru Cetățeni

Se recomandă populației să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a clădirilor în construcție. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să nu oprească sau să nu staționeze în apropierea copacilor de pe marginea drumurilor.

Autoritățile încurajează cetățenii, agenții economici și asociațiile de proprietari să raporteze orice probleme întâmpinate, apelând la numerele de telefon disponibile pentru dispeceratele locale.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *