Sprijin financiar pentru încălzirea locuinței în această iarnă pentru persoanele cu pensii reduse.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Pensionarii vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinței în această iarnă

Pensionarii cu pensii sub 2.210 lei vor beneficia și în iarna aceasta de un sprijin financiar de 700 de lei pentru încălzirea locuinței. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor vârstnicilor pe timpul sezonului rece.

Condiții pentru acordarea ajutoarelor

Este esențial de menționat că pensionarii ale căror venituri au fost majorate nu vor fi afectați de această măsură. Se va lua în considerare ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea veniturilor. Ajutoarele pentru încălzire, precum și suplimentele pentru energie termică, gaze naturale, electricitate, combustibili solizi sau petrolieri, vor continua să fie oferite tuturor celor care au beneficiat anterior de aceste sprijinuri. Majorările de pensii nu vor influența drepturile la ajutoarele de încălzire și suplimentele de energie. Pensionarii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea pensiei pentru a obține aceste drepturi.

Utilizarea ajutoarelor financiare

Sprijinul financiar de 700 de lei poate fi utilizat pentru achitarea facturilor curente, dar și pentru regularizarea restanțelor.

Beneficiari ai ajutoarelor

Acest sprijin se acordă de două ori pe an, iar pensionarii cu invaliditate, persoanele cu dizabilități severe sau accentuate, precum și familiile care primesc ajutoare sociale pot beneficia de aceste sume.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *