Candidatura lui Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de BEC.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Analiza candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Biroul Electoral Central a efectuat duminică seară, pe 6 octombrie, o evaluare a celei de-a doua candidaturi depuse de Diana Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale. Aceasta a fost înregistrată imediat după ce Curtea Constituțională a anulat prima sa candidatură, în data de 5 octombrie, la ora 23:50.

Decizia BEC privind candidatura Dianei Șoșoacă

Biroul Electoral Central a declarat inadmisibilă înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă pentru funcția de președinte al României. Conform deciziei BEC, articolul 1 prevede: „Respinge ca inadmisibilă înregistrarea dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, propusă de Partidul S.O.S. România la alegerile pentru președintele României din anul 2024, având nr. 24CAN/BEC/P.R.2024/05.10.2024.” De asemenea, articolul 2 stipulează că decizia va fi adusă la cunoștință publicului prin afișare pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central. Există, de asemenea, posibilitatea de contestare a acestei decizii la Curtea Constituțională, în termen de 24 de ore de la publicare.

Motivarea respingerii candidaturii

Conform Biroului Electoral Central, respingerea candidaturii a fost determinată de faptul că documentele și propunerea depusă de Șoșoacă sunt identice cu cele prezentate anterior, pe 3 octombrie 2024, care au fost deja respinse de Curtea Constituțională.

Reacția Dianei Șoșoacă

Diana Șoșoacă a reacționat în urma deciziei BEC, afirmând că partidele AUR, PSD și UDMR au votat împotriva candidaturii sale. Aceasta a subliniat că „AUR=PSD=UDMR” și a acuzat conducătorii acestor partide de collaboare, menționând numele liderilor Simion, Ciolacu și Hunor. De asemenea, a criticat USR și PNL, despre care susține că joacă un rol de teatru în acest context. Șoșoacă a încheiat prin a preciza că voturile suveraniștilor din Partidul S.O.S. nu vor susține sistemul și că lupta va continua până la capăt.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *