Avertizare de inundații valabilă până luni la prânz pentru cursurile de apă din județele Constanța, Tulcea și Galați.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Atenționare de inundații emisă de INHGA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a lansat, sâmbătă, o avertizare de tip Cod galben referitoare la inundaţii, valabilă până luni la prânz. Această atenționare vizează râurile din 20 de judeţe.

Conform specialiștilor, între 5 octombrie, ora 15:00, și 7 octombrie, ora 12:00, se estimează că, în urma condițiilor hidrometeorologice actuale și a prognozei pentru următoarele 48 de ore, vor apărea scurgeri semnificative pe versanți, torenți și pâraie. De asemenea, există riscul formării viiturilor rapide, ceea ce poate duce la inundații locale și la depășirea Cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri.

Râurile afectate fac parte din bazinele hidrografice ale Oltului, Cibinului, Argeșului, Ialomiței, Prahovei, Buzăului, Râmnicului Sărat, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, Bârladului, Siretului, Jijiei, Prutului, precum și din regiunile din Dobrogea.

INHGA subliniază că fenomenele hidrologice anticipate vor avea o probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *