Taxa pentru dezvoltarea și promovarea turismului

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Taxa de Dezvoltare și Promovare a Turismului în Constanța

Primăria Constanța a stabilit cuantumul taxei de dezvoltare și promovare a turismului într-un mod diferențiat, în funcție de tipul și destinația spațiului, precum și de zona de amplasare. Această taxă poate fi aplicată în două forme: sumă fixă anuală sau în cota procentuală de 1% din valoarea totală a cazării, fără a include TVA.

Taxa în Suma Fixă

Taxa în sumă fixă anuală este aplicabilă operatorilor economici care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și în Sat Vacanță, precum și proprietarilor de spații destinate locuințelor din aceste zone. Contribuabilii au obligația de a achita taxa integral până la data de 1 iulie, inclusiv, și totodată, trebuie să depună declarația de impunere anuală până la aceeași dată.

Taxa în Cota Procentuală de 1%

În cazul în care taxa este calculată ca o cotă procentuală de 1% din valoarea totală a cazării, aceasta este datorată de turistul sau persoana care se cazează, în funcție de perioada de ședere în structurile de cazare turistică din municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia. Operatorii economici care dețin structuri de primire turistice clasificate au obligația de a reține și de a vira această taxă la bugetul local. Aceștia trebuie să depună declarația la SPIT Constanța până la data de 10 a lunii curente, pentru veniturile obținute în luna precedentă.

Informații suplimentare referitoare la taxa de dezvoltare și promovare a turismului, precum și declarațiile de impunere și documentele necesare pot fi consultate pe site-ul oficial al autorităților competente.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *