Acțiune de amploare în Constanța sub denumirea Blocada

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Acțiuni ale Poliției în Weekend-ul Recent

În weekend-ul care a trecut, polițiștii au desfășurat acțiuni extinse pentru a menține ordinea publică, siguranța în trafic și a combate consumul și traficul de substanțe interzise. Aproximativ 380 de polițiști din structurile operative au fost mobilizați zilnic pentru a preveni faptele antisociale, intervenind la 429 de evenimente, dintre care 374 au fost raportate de cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112.

Acțiuni în Județul Constanța

Polițiștii au organizat 241 de acțiuni, fie independent, fie în colaborare cu jandarmii, pentru a asigura un climat de ordine publică, a preveni traficul și consumul de substanțe interzise, precum și pentru a spori siguranța rutieră. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 1.233 de sancțiuni contravenționale, totalizând aproximativ 650.000 de lei.

Intervenții în Trafic

Poliția rutieră a avut un rol activ în creșterea siguranței în trafic, fiind reținuți 92 de șoferi care reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Aceștia aveau permisul reținut pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, precum și pentru alte abateri de la regimul circulației. În plus, 70 de vehicule au fost oprite de la circulație din cauza lipsei de siguranță pe drumurile publice, până la remedierea deficiențelor constatate.

Filtre Rutiere și Testări

În cadrul acțiunii denumite Blocada, au fost organizate 138 de filtre rutiere pentru a preveni accidentele și a crește siguranța în trafic. Au fost legitimate peste 2.800 de persoane și verificate 1.930 de vehicule. De asemenea, 660 de conducători auto au fost testați cu etilotestul, iar 82 cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive.

Rezultate Ale Acțiunilor

În cadrul acestor activități, au fost depistate două persoane urmărite la nivel național, au fost dispuse șase măsuri preventive și au fost constatate 14 infracțiuni legate de regimul circulației rutiere.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *