Consilier local din Mangalia declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Incompatibilitate în cazul consilierului local Linica Stan

Linica Stan, consilier local în Mangalia, se află în stare de incompatibilitate începând cu 27 iunie 2021. Aceasta se datorează exercitării simultane a funcției de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Mangalia și a unei poziții de conducere într-un partid politic. Conform Agenției Naționale de Integritate (ANI), Linica Stan a încălcat prevederile legislației în vigoare, respectiv articolul 187, alineatul (1) și alineatul (13), precum și articolul 178, alineatul (1), litera f) din Legea nr. 95/2006.

Conflict de interese administrativ

Pe lângă aspectele de incompatibilitate, la data de 13 aprilie 2023, ANI a identificat și un conflict de interese administrativ în cazul Linicăi Stan. În calitate de consilier local, aceasta a participat la deliberarea și adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociație de utilitate publică. Este important de menționat că printre membrii fondatori ai asociației se numără o organizație al cărei președinte este Linica Stan, precum și o societate la care soțul și fiul său dețin calitatea de unic asociat și administrator.

Consecințele adoptării hotărârilor

Prin adoptarea acestor hotărâri, s-a creat un avantaj patrimonial pentru cele două entități menționate. Aceasta a condus la o încălcare a prevederilor articolului 70 din Legea nr. 161/2003, corelat cu articolul 228, alineatul (1), literele a), b) și f) din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *