Linica Stan, consilier în Consiliul Local Mangalia, se află în situație de incompatibilitate. Fosta conducătoare THR are avere și interese.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Incompatibilitatea Consilierului Local Linica Stan

Consilierul local Linica Stan, din cadrul Consiliului Local Mangalia, a fost declarată incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate, conform unui comunicat emis de instituție.

Detalii privind incompatibilitatea

Linica Stan se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2021, deoarece exercită simultan funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Mangalia și o funcție de conducere într-un partid politic. Această situație a constituit o încălcare a prevederilor legale stipulate în Legea nr. 95/2006, în special articolele 187, alin. (1) și alin. (13), precum și art. 178, alin. (1), lit. f).

Conflictul de interese administrativ

La data de 13 aprilie 2023, Agenția Națională de Integritate a identificat un conflict de interese administrativ în cazul lui Linica Stan. În calitate de consilier local, aceasta a participat la deliberarea și adoptarea unor hotărâri prin care au fost alocate fonduri din bugetul local către o asociație de utilitate publică. Printre membrii fondatori ai acestei asociații se numără o organizație al cărei președinte este Linica Stan, precum și o societate la care soțul și fiul său dețin calitatea de unic asociat și administrator. Prin aceste hotărâri, s-a creat un avantaj patrimonial pentru cele două entități implicate.

Astfel, Linica Stan a încălcat prevederile legale referitoare la conflictul de interese, conform art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 228, alin. (1), lit. a), b) și f) din O.U.G. nr. 57/2019.

Averea și interesele Linicăi Stan

În ultima declarație de avere depusă în 2024, Linica Stan a indicat că, împreună cu soțul său, deține mai multe terenuri intravilane la Mangalia, inclusiv un teren de 900 mp cumpărat în 1998, un altul de 3029 mp dobândit în 2012, precum și terenuri de 3510 mp și 5465 mp, achiziționate în 2011. De asemenea, aceasta a menționat un teren agricol de 5520 mp, cumpărat în 2014, și alte terenuri de diferite categorii, inclusiv un teren intravilan de 1021 mp dobândit în 2012.

Referitor la clădiri, Linica Stan a declarat o casă de locuit construită în 2003, cu o suprafață de 510 mp, precum și o altă casă de 156 mp, achiziționată în 2016. De asemenea, aceasta deține un spațiu comercial/de producție de 61 mp, realizat în 2019.

În ceea ce privește veniturile, Linica Stan a raportat o indemnizație de consilier de 8.408 lei, iar de la Casa Națională de Pensii a încasat 136.692 lei. Soțul său, Aurel Stan, a raportat venituri de 22.476 lei.

Implicațiile incompatibilității din 2023

Agenția Națională de Integritate a confirmat, în aprilie 2023, starea de incompatibilitate și conflictul de interese în cazul lui Linica Stan, ceea ce atrage după sine consecințe legale și administrative pentru aceasta.

Conflict de interese administrativ pentru Linică Stan, consilier local din Mangalia

Linică Stan, consilier local din partea PNL în Mangalia, s-a aflat într-o situație de conflict de interese administrativ. Aceasta a participat la deliberarea și adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local Mangalia, prin care s-au alocat fonduri din bugetul local către o asociație de utilitate publică.

Printre membrii fondatori ai asociației se numără și o organizație condusă de Linică Stan, precum și o societate la care soțul și fiul său au calitatea de unic asociat și administrator. Această implicare a generat suspiciuni de avantaje patrimoniale pentru cele două entități, conform unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, se susține că Linică Stan ar fi încălcat prevederile articolului 70 din Legea nr. 161/2003, în corelare cu articolul 228, alineatul (1), literele a), b) și f) din O.U.G. nr. 57/2019. În urma acestor acuzații, Linică Stan a înaintat o acțiune la Curtea de Apel București, înregistrând dosarul nr. 3071/2/2023, prin care solicită anularea raportului de evaluare emis de ANI, nr. 16468/13/04/2023.

Anterior, Linică Stan a fost membră a Partidului Social Democrat, a avut o perioadă ca și consilier independent și ulterior a aderat la PNL. De asemenea, a ocupat funcția de șefă la THR Marea Neagră, considerată cel mai mare operator de hoteluri de pe litoral, unde SIF Transilvania deține o participație majoritară.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *