Aproximativ 150 de kilograme de pește și peste 2.700 de metri de plase găsite în județul Constanța.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Acțiuni împotriva braconajului piscicol pe litoral

În perioada 4 – 6 octombrie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o serie de acțiuni menite să prevină și să combată braconajul piscicol în zona de competență. Aceștia au reușit să descopere aproximativ 150 de kilograme de pește din diferite specii, pescuit ilegal, precum și peste 2.700 de metri de plase utilizate în acest scop.

Vânzare ilegală de pește la Giurgeni-Vadu Oii

În data de 6 octombrie 2024, o echipă de polițiști de frontieră din Sectorul Poliției de Frontieră Cernavodă a depistat, în apropierea stației de taxare Giurgeni-Vadu Oii, un bărbat de 30 de ani care încerca să vândă 10 kilograme de pește fără a deține documente justificative. Peștele a fost predat unei societăți comerciale specializate pentru distrugere, întrucât nu era potrivit pentru consumul uman. De asemenea, cu o zi înainte, un alt individ de 37 de ani a fost prins oferind spre comercializare 7 kilograme de pește în aceleași condiții.

Descoperiri în Golful Mamaia-Constanța

Pe 6 octombrie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au identificat o ambarcațiune cu motor în Golful Mamaia-Constanța, având la bord doi bărbați, de 44 și 54 de ani. În urma controlului, s-au găsit 1.100 de metri de plase mono-filament și 8 kilograme de pește, toate provenind din acte de braconaj. Motorul ambarcațiunii împreună cu plasele au fost confiscate, iar peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil.

Operațiuni în apropierea lacului Histria

Pe 5 octombrie 2024, polițiștii de frontieră din Grupul de Nave Constanța au descoperit un ansamblu rutier format dintr-un autoturism și un peridoc, având atașată o ambarcațiune, în apropierea lacului Histria. În urma controlului, au fost găsite 108 kilograme de pește și 1.439 de metri de plase mono-filament. La fața locului nu au fost identificate persoane, iar vehiculele și ambarcațiunea au fost ridicate pentru confiscare.

Pescuit ilegal pe brațul Borcea al Dunării

În aceeași zi, o echipă din Sectorul Poliției de Frontieră Cernavodă a utilizat o dronă pentru a observa o ambarcațiune pe brațul Borcea al Dunării, în care un bărbat pescuia ilegal. Atât ambarcațiunea, cât și plasele de nailon în lungime totală de 32 de metri au fost confiscate. De asemenea, pe 4 octombrie 2024, un bărbat de 43 de ani a fost interceptat pe Dunăre, pescuind ilegal dintr-o ambarcațiune cu motor, fiind descoperite 15 kilograme de pește. Acesta a fost predat unei societăți comerciale de profil, iar plasa de nailon de 134 de metri a fost confiscată.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *