Doru Colgiu a fost pus în arest la domiciliu în cazul de la Mangalia.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Decizie a Tribunalului Constanța: Arestrul preventiv înlocuit cu arest la domiciliu

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, în data de 7 octombrie, să înlocuiască măsura arestului preventiv aplicată lui Dorinel Colgiu cu măsura arestului la domiciliu. Această decizie a fost luată ca urmare a cererii formulate de procurorii DNA Constanța și de inculpat.

Instanța a admis cererea, stipulând că arestul preventiv va fi înlocuit cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data rămânerii definitive a hotărârii. De asemenea, s-a dispus punerea în libertate a lui Colgiu, cu condiția să nu fie reținut sau arestat în altă cauză.

Conform deciziei, inculpatul are obligația de a nu părăsi imobilul fără permisiunea instanței, precum și de a se prezenta în fața instanței ori de câte ori este chemat. De asemenea, Colgiu nu are voie să comunice cu martorii menționați în actul de acuzație. Instanța a atras atenția asupra faptului că, în cazul încălcării cu rea-credință a acestor obligații, măsura arestului la domiciliu ar putea fi înlocuită cu arestarea preventivă.

Poliția orașului Bragadiru a fost desemnată ca autoritate de verificare a respectării măsurilor impuse, iar cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Decizia instanței poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Acțiune penală împotriva lui Dorinel Colgiu

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Dorinel Colgiu, director al SC Goldterm SA, pentru infracțiunea de trafic de influență, începând cu data de 9 iulie 2024. Acest lucru a fost anunțat de către DNA, care a precizat că există probe ce conturează o stare de fapt complexă.

Astfel, între sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie 2024, Colgiu ar fi pretins, prin intermediari, suma de 15.000 de euro de la un om de afaceri, afirmând că poate influența funcționarii publici din cadrul Primăriei Mangalia și Poliției Locale Mangalia, în scopul de a permite desfășurarea activității acestuia fără autorizație de funcționare.

La data de 9 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei, parte din suma pretinsă inițial, moment în care a fost surprins în flagrant. Colgiu a fost informat cu privire la calitatea procesuală și acuzațiile formulate împotriva sa, conform legislației în vigoare.

Etichete:
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *