CSM Constanța – Ystads IF HF. Competiția europeană revine la Sala Sporturilor „Simona Amânar”!

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

CSM Constanța revine în EHF European League

Handbaliștii de la CSM Constanța se pregătesc să participe, pentru al doilea an consecutiv, în grupele EHF European League, a doua competiție ca importanță în Europa, după Liga Campionilor.

Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie 2024, la Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța, unde echipa va debuta în Grupa D, în confruntarea cu suedezii de la Ystads IF HF. Aceștia din urmă au reușit să treacă de Madeira în faza de calificare și vor participa pentru a doua oară în această competiție, având în vedere că în sezonul 2022/2023 au ajuns în optimile de finală.

Experiență acumulată și așteptări mari

CSM Constanța își propune să valorifice experiența acumulată în sezonul anterior, când a ajuns în faza principală a competiției. Echipa, antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu, beneficiază de o omogenitate a lotului, păstrând nucleul de bază din anii anteriori. Handbaliștii sunt determinați să abordeze meciurile din Europa cu seriozitate, iar publicul este așteptat să fie un factor motivant, contribuind la o atmosferă incendiară în sală.

„Haideți să umplem tribunele pentru prima victorie europeană din acest sezon! Marți, 8 octombrie, de la ora 19.45! Hai, Constanța!” este mesajul transmis de echipă.

Ystads IF HF, un adversar redutabil

Ystads IF HF, cu o tradiție de aproape un secol, a câștigat de trei ori titlul de campioană a Suediei. În 2021, echipa a reușit cea mai bună performanță europeană, jucând finala EHF European Cup împotriva AEK Atena. Antrenorul Oscar Carlen, aflat la cârma echipei din 2020, dispune de un lot care îmbină experiența cu tineretul, având în componență un super-star, Niclas Ekberg, extremă dreapta, care s-a întors la echipa sa natală după 12 ani la THW Kiel. Ekberg este un jucător de renume, cu titluri importante în palmares, inclusiv câștigarea Ligii Campionilor în 2020 și medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012.

Jucători de marcă în echipa suedeză

Un alt jucător de bază este Kim Andersson, un veteran de 42 de ani, triplu câștigător al Ligii Campionilor cu THW Kiel și vicecampion olimpic cu naționala Suediei. De asemenea, Philip Stenmalm, desemnat cel mai bun apărător al ligii suedeze în sezonul 2023/2024, și Julius Lindskog Andersson, un jucător important pentru echipă, sunt de asemenea de urmărit în această confruntare.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *