ANI solicită anularea actelor juridice și administrative semnate de Laurențiu Bădescu în perioada în care a deținut funcția de manager la Ambulanță.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Agenția Națională de Integritate acționează în instanță împotriva Serviciului de Ambulanță Județean Constanța

Agenția Națională de Integritate (ANI) a deschis o acțiune în instanță împotriva Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, precum și împotriva soților Bădescu, Laurețiu și Mirela Daniela. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 15 iulie 2024, având ca obiect „anulare act“ și fiind clasificat ca „litigii de muncă“.

Reprezentanții ANI au declarat că solicitarea vizează anularea actelor juridice și administrative semnate de Laurențiu Bădescu în perioada în care acesta ocupa funcția de manager al SAJ Constanța. Aceștia au făcut referire la raportul de evaluare nr. 24630/G/II/26.05.2022, prin care s-a constatat că Bădescu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Această constatare a fost confirmată de Decizia civilă nr. 437, emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 30 ianuarie 2024, în cadrul Dosarului nr. 319/36/2022.

Conform articolului 23, alineatul (1) din Legea nr. 176/2010, în cazurile de conflict de interese, toate acte juridice sau administrative încheiate cu încălcarea legislației sunt considerate nule. De asemenea, alineatul (2) al aceluiași articol stipulează că agenția are dreptul de a solicita constatarea nulității acestor acte, chiar și în situația în care persoana implicată nu mai ocupă funcția respectivă.

Astfel, ANI a cerut instanței să constate nulitatea absolută a documentelor semnate de Laurențiu Bădescu, în calitate de manager general al SAJ Constanța, care au încălcat prevederile legale referitoare la conflictele de interese. Aceste acte au fost legate de o situație de conflict de interese stabilită în mod definitiv.

Termenul de judecată pentru acest dosar a fost stabilit pentru 4 noiembrie 2024. Laurențiu Bădescu a exercitat funcția de manager general al SAJ Constanța între 13 aprilie 2018 și 13 aprilie 2021. În 2022, ANI a identificat nereguli, constatând că acesta și-a angajat soția, Mirela Daniela Bădescu Panțuru, în cadrul instituției, abuzând de poziția sa. În prezent, ea ocupă funcția de director medical. Bădescu a contestat raportul ANI în instanță, însă a pierdut definitiv procesul.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *