Conducerea Spitalului Județean continuă demersurile pentru recuperarea prejudiciului de nouă milioane de lei de la fostul director Dănuț Căpățână.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Spitalul Județean Constanța continuă lupta pentru recuperarea prejudiciului

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța își mențin angajamentul de a recupera prejudiciul estimat de autorități, cauzat de fostul director general, Dănuț Căpățână, în urma relațiilor speciale dintre spital și societatea acestuia. Deși instanța de fond a respins acțiunea în urmă cu câteva luni, sentința a fost contestată prin apel.

Detalii despre acțiunea civilă

Acțiunea civilă a fost inițiată în 2018, având ca scop recuperarea unei sume de aproximativ nouă milioane de lei, provenind din perioada în care Dănuț Căpățână ocupa funcția de director general al spitalului și interacționa comercial cu firmele sale. În urmă cu șase ani, Spitalul Județean a demarat această acțiune împotriva societății Performance Profile SRL, precum și împotriva lui Dănuț Căpățână.

Disjungerea dosarului și decizia tribunalului

În primăvara acestui an, din cauza civilă, a fost disjuns un alt dosar similar, care însă a fost închis deoarece societatea în cauză a intrat în faliment. Pe 25 iulie, Tribunalul a respins acțiunea, considerând-o neîntemeiată. În motivarea hotărârii, instanța a specificat: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în contradictoriu cu pârâtul Căpățînă Dănuț. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Tribunalul Constanța, Secția a II-a Civilă.”

Apelul și problemele legale ale fostului director

Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel de către reprezentanții Spitalului Județean, termenul de judecată fiind stabilit pentru 13 noiembrie. Este important de menționat că Dănuț Căpățână a fost condamnat în mai multe dosare penale începând din 2016, fiind găsit vinovat de spălare de bani, luare de mită și alte infracțiuni similare, comise în calitate de manager al Spitalului Județean Constanța. Cele mai multe ilegalități au fost realizate prin intermediul relațiilor dintre unitatea spitalicească și firmele sale, dar au existat și contracte cu alte societăți, de la care ar fi primit comisioane în urma semnării diverselor acorduri.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *