Diana Șoșoacă a reclamat în Parlamentul European respingerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Diana Iovanovici-Şoşoacă își exprimă nemulțumirea în Parlamentul European

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă a ridicat o problemă gravă în cadrul Parlamentului European, luni seară, în timpul discursurilor de un minut, referindu-se la recentul refuz al Curții Constituționale a României de a-i accepta candidatura la alegerile prezidențiale. Ea a caracterizat această decizie ca fiind abuzivă și nejustificată din punct de vedere constituțional.

„Vreau să vă aduc la cunoștință un caz extrem de grav care se întâmplă de trei zile în România. În calitate de președintă a partidului SOS România, conform sondajelor, ocupam prima poziție pentru președinția României, alegeri programate pentru 24 noiembrie”, a declarat Diana Şoşoacă eurodeputaților prezenți în plen.

Şoşoacă a subliniat că, pentru prima dată în istoria țării, Curtea Constituțională i-a anulat candidatura nu pe motive de constituționalitate, ci din cauza activității sale împotriva vaccinării obligatorii și a măsurilor restrictive impuse în timpul pandemiei. De asemenea, ea a menționat că a fost sancționată de un polițist pentru depășirea vitezei, în ciuda faptului că se află într-un proces cu acesta.

„Am făcut declarații politice în Parlamentul României ca senator, iar aceste acțiuni încalcă articolul 72 din Constituția României, precum și articolele 9 și 10 din CEDO, care garantează imunitatea parlamentarilor. Nu putem fi condamnați pentru asemenea motive”, a adăugat ea.

În continuare, Diana Şoşoacă a cerut colegilor săi eurodeputați să ia act de încălcarea statului de drept în România. Cu toate acestea, discursul ei a fost întrerupt de președinția ședinței din cauza depășirii timpului alocat pentru intervenție.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *