Diana Șoșoacă, investigată de Parchetul General pentru susținerea unor mesaje legionare și antisemite

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Diana Șoșoacă, sub anchetă pentru mesaje cu tentă legionară

Diana Șoșoacă se află în centrul unei investigații desfășurate de Parchetul General, după ce a promovat mesaje de natură legionară într-un videoclip publicat online. Această situație a apărut ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care i-a interzis candidatura la alegerile prezidențiale.

În materialul video, Șoșoacă a pronunțat sloganuri precum „Trăiască Legiunea și Căpitanul, Omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum”, ceea ce a atras atenția autorităților. Aceasta a dus la demararea unei anchete, având în vedere posibila încălcare a Ordonanței de Urgență 31/2002, care interzice promovarea organizațiilor și simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum și cultul persoanelor responsabile de crime împotriva păcii și omenirii.

Conform legislației în vigoare, promovarea acestor idei poate fi sancționată cu închisoare de la 3 luni până la 3 ani, precum și cu interzicerea unor drepturi.

Aceasta nu este prima dată când Diana Șoșoacă se confruntă cu acuzații similare. În luna februarie, Institutul „Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România a depus o plângere la Parchet. Această reacție a fost generată de un comunicat emis de partidul SOS România, semnat de Șoșoacă, care făcea referire la o poezie a poetului legionar Radu Gyr. Institutul a subliniat implicarea lui Gyr ca ideolog al Mișcării Legionare și condamnarea sa pentru crime de război.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *