Mascații au descins la primele ore ale dimineții într-o rețea de cămătari, având în vedere implicarea membrilor grupării Zabar.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Percheziții în Ilfov, Dâmbovița și București

În dimineața zilei de marți, au fost efectuate 37 de percheziții în județele Ilfov, Dâmbovița și în municipiul București, într-un caz penal care vizează 10 indivizi suspectați de comiterea infracțiunilor de lovire, camătă și șantaj. Alte 30 de persoane vor fi aduse pentru audieri.

Gruparea vizată și activitățile infracționale

Conform informațiilor preliminare, perchezițiile se concentrează pe membrii grupării conduse de Robert Iancu, cunoscut sub numele de Zabar. Aceștia sunt acuzați că ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi exorbitante, variind de la 500 la 30.000 de lei, cu dobânzi ce pot ajunge până la 100%.

Detalii despre operațiune

În urma acțiunilor desfășurate, au fost confiscate mai multe macete și săbii. De asemenea, un elicopter a fost mobilizat pentru a sprijini poliția în supravegherea zonei. Poliția Română a anunțat că, pe 8 octombrie 2024, polițiștii din cadrul IPJ Ilfov, împreună cu alte structuri, au pus în aplicare 37 de mandate de percheziție în 34 de locații.

Cooperare interinstituțională

Acțiunea a fost coordonată de Poliția orașului Otopeni, sub supravegherea procurorului de la Judecătoria Buftea. Aceasta a fost posibilă datorită colaborării cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, Poliția Capitalei și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. De asemenea, Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI a oferit suport operațiunii din Ilfov.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a descoperi și alte posibile activități ilegale desfășurate de gruparea vizată.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *