Sprijin financiar pentru cetățenii din Comana și 23 August, județul Constanța, afectați de inundații.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Sprijin guvernamental pentru localitățile Comana și 23 August afectate de fenomene hidrometeorologice

În urma fenomenelor hidrometeorologice extreme, incluzând coduri portocalii și roșii de averse torențiale, care au avut loc între 30 și 31 august 2024, comunitățile din localitățile Comana și 23 August, județul Constanța, au beneficiat de asistență din partea Guvernului. Această sprijin a fost coordonat prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (A.N.R.S.P.S.).

Decizia de a oferi ajutoare a fost luată pentru a sprijini familiile aflate în situații dificile și pentru a asigura condiții temporare de cazare, conform unui comunicat emis de Prefectura județului Constanța.

Pe 7 octombrie 2024, în urma hotărârii nr. 16 din 19 septembrie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost solicitate resurse din rezervele de stat, iar 60 de persoane din Comana și 23 August au primit ajutoare în valoare de aproximativ 259.000 lei.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a livrat, prin intermediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, o serie de produse pentru cele două localități. Acestea includ două construcții ușoare din elemente modulate, un container sanitar, precum și alte bunuri esențiale, cum ar fi paturi, saltele, perne, pături, aragaze și butelii. Transportul acestor resurse către locațiile stabilite de Primăriile Comana și 23 August a fost organizat de A.N.R.S.P.S., iar autoritățile locale au preluat responsabilitatea de a recepționa și gestiona bunurile primite.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *