Spectacolul inaugural al stagiunii 2024-2025 la „Sibiu Opera Festival 2024”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Deschiderea Stagiunii 2024-2025 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

Sâmbăta trecută, pe 5 octombrie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța a dat startul stagiunii 2024-2025 cu opera „Pescuitorii de Perle”.

Reprezentație la Sibiu

Același spectacol va fi prezentat miercuri, 9 octombrie, la Sibiu, în cadrul festivalului „Sibiu Opera Festival 2024”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

Informații despre Spectacol

„Pescuitorii de perle” (titlul original „Les pêcheurs de perles”) este o operă creată de compozitorul Georges Bizet, având un libret scris de M. Carre și E. Carmon. Premiera mondială a operei a avut loc pe 30 septembrie 1863 la „Teatre Liric” din Paris, iar la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” spectacolul a fost prezentat pentru prima dată pe 10 decembrie 2022.

Publicul din Sibiu se va bucura de o distribuție talentată, incluzând soliști precum Veronica Răceală, Marius Turtoi, Cristian Caragea și Mihai Teodoru, alături de balerini precum Cătălina Iliescu, Adrian Mihaiu și Bogdan Bîrsănescu. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea, iar maestru cor este Adrian Stanache.

Regia și scenografia spectacolului sunt realizate de Ștefan Munteanu, coregrafia este semnată de Horațiu Cherecheș, iar Daniela Vlădescu s-a ocupat de costume.

Despre Sibiu Opera Festival 2024

Ediția cu numărul 23 a festivalului a debutat pe 26 septembrie și se va încheia pe 12 octombrie. În acest an, festivalul beneficiază de participarea unor prestigioase instituții de operă din România, inclusiv Opera Națională București, Opera Națională Română Iași și Opera Națională Română Cluj-Napoca, printre altele.

Înființat în 2001 sub denumirea de „Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, „Sibiu Opera Festival” este o manifestare muzicală de amploare, menită să răspundă interesului publicului pentru opera. Festivalul include o secțiune de concurs de canto, oferind tinerelor talente ocazia de a se afirma artistic. Evenimentele se desfășoară în locații consacrate, precum Sala Thalia, și în spații neconvenționale, cu un program variat ce include spectacole de operă, operetă, musical și balet, precum și recitaluri și concerte.

Fiecare ediție a festivalului reunește peste 500 de artiști din țară și din străinătate, incluzând dirijori, soliști, coruri și ansambluri de operă și balet.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *