Uraganul Kirk se apropie de Europa! Ce națiuni ar putea fi impactate

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Fostul uragan Kirk se îndreaptă spre Europa

Un fost uragan major, cunoscut sub numele de Kirk, va traversa oceanul și se va transforma într-o furtună post-tropicală de mari proporții, potrivit unor surse meteorologice. Această tranziție spre o furtună extratropicală va avea loc în zilele următoare, când Kirk se va deplasa spre est, spre nordul Insulelor Azore.

Se preconizează că Kirk va continua să se manifeste ca o furtună post-tropicală intensă, având impact în nord-vestul Spaniei și în Franța, în zilele de miercuri și joi. Datorită originii sale tropicale semnificative, efectele sale ar putea fi severe, afectând nu doar Franța, ci și zone din interiorul Europei, precum Țările de Jos, Belgia și Germania.

Kirk reprezintă un ciclon tropical major, cu o presiune centrală de aproximativ 960 mbar și vânturi susținute care ating viteze de până la 200 km/h. Acesta se încadrează în Categoria 3, menținând o rezistență considerabilă. Vânturile de uragan se extind până la 90 km de centru, în timp ce vânturile de furtună tropicală se răspândesc pe o distanță de până la 300 km.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *