USR propune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Lasconi îl provoacă pe Ciucă: Să vedem cât de mult curaj aveți.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

USR anunță inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului

Elena Lasconi, președintele USR, a declarat marți că partidul va lansa o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Lasconi a făcut apel la liderul PNL, Nicolae Ciucă, să aibă curajul de a susține această inițiativă. Ea a subliniat mândria pe care o resimte pentru soldații români, menționând experiența sa în teatrul de operații din Afganistan și apreciind curajul și competența militarilor.

„Domnule Ciucă, sunteți politician și doriți să fiți liderul țării. Veniți să demonstrăm împreună curaj! Mă îndrept spre Parlament pentru a colabora cu colegii mei la redactarea moțiunii de cenzură prin care ne propunem să demitem Guvernul condus de Ciolacu. Este momentul să transformați cuvintele în fapte. Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, veți rămâne ipocriți și mincinoși, asemenea celor care sunt conștienți că sunt trădați, dar aleg să rămână într-o relație din motive de conveniență”, a transmis Lasconi pe rețelele sociale.

Ciucă anunță sfârșitul Coaliției de guvernare

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a comunicat că, începând de luni seară, Coaliția de guvernare nu mai există, însă miniștrii liberali vor continua să facă parte din Executiv pentru a preveni abuzurile PSD, pe care le-a caracterizat ca fiind „în sângele” acestuia. De asemenea, Ciucă a precizat că nu va mai răspunde la apelurile lui Ciolacu.

„Nu voi comenta din nou decizia CCR, dar consecințele acesteia ridică semne de întrebare serioase asupra democrației din România. Pentru prima dată, o majoritate de cinci judecători, dintre care patru numiți de PSD, a decis că o persoană nu poate candida. Acest lucru mă îngrijorează și cred că ar trebui să îngrijoreze pe oricine își dorește ca România să rămână un stat democratic. Coaliția cu PSD se încheie aici. Rămânem în Executiv pentru a împiedica abuzurile care pot apărea în perioada următoare. PSD își dorește să guverneze singur pentru a implementa măsuri precum reintroducerea cotei progresive și subordonarea justiției. Acest lucru nu va fi permis. Ar fi iresponsabil din partea noastră să ne retragem și să-i lăsăm să își continue agenda”, a afirmat Ciucă.

El a adăugat că apreciază eforturile de a sancționa legal partidele extremiste și antisemită, subliniind importanța menținerii valorilor democratice în România.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *