Florin Voinea: „A fost un debut dificil, care ne indică faptul că avem încă mult de îmbunătățit“

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

CSM Constanța începe sezonul cu o victorie împotriva CS U NNT Data Cluj

CSM Constanța a reușit să învingă pe teren propriu echipa CS U NNT Data Cluj, în cadrul primei etape din noul sezon al Diviziei A1, meciul încheindu-se cu scorul de 3-1. Deși gazdele s-au impus, clujencele au reușit să egaleze la un set, demonstrând că partida a fost una competitivă.

Seturile s-au desfășurat în favoarea gazdelor cu scorurile de 25-21, 23-25, 25-21 și 25-17. Astfel, CSM Constanța a obținut cele trei puncte, dar a fost supusă la o presiune considerabilă de către adversare. Având în vedere meciurile dificile care urmează, echipa constănțeană va trebui să îmbunătățească nivelul de joc pentru a evita emoțiile în confruntările viitoare.

Declarațiile antrenorului

Antrenorul Florin Voinea a comentat debutul echipei, subliniind provocările întâmpinate: „A fost un debut greu, care ne arată că mai avem mult de lucrat. Nu am gestionat bine multe situații de joc. Din păcate, se întâmplă chiar și cu echipele mai mici, dacă nu respecți game plan-ul, ai de tras. Cred că valoarea era net de partea noastră, dar evoluția jucătoarelor a lăsat de dorit. Suntem încrezători că acesta a fost doar un început mai dificil și trebuie să muncim din greu pentru a îmbunătăți jocul nostru.”

Experiența jucătoarelor

Gabriela Bălae, a doua marcatoare a echipei cu 18 puncte, a menționat că partida de debut este întotdeauna mai provocatoare: „Mă bucur că am reușit să obținem prima victorie acasă. Chiar dacă am cedat un set, consider că ne-am găsit ritmul necesar pentru a câștiga cele trei puncte, care sunt cele mai importante. Emoțiile joacă un rol semnificativ în debuturi, iar relațiile de joc se vor dezvolta în timp.”

Contribuția braziliencelor

Braziliencele Paula Mohr și Gabriela Rocha au avut un impact semnificativ în acest meci. Mohr a reușit să adune 18 puncte, iar Rocha a contribuit cu 10 puncte. Mohr a declarat: „Sunt foarte bucuroasă că am putut ajuta echipa să obțină această victorie, dar știm că putem mult mai mult.”

CSM Constanța își propune să continue să îmbunătățească performanțele în etapele următoare, având obiective ambițioase pentru sezonul în curs.

CSM Constanța începe cu victorie în Divizia A1

Victoria din prima etapă este un moment important pentru echipa CSM Constanța. Paula Mohr a subliniat entuziasmul echipei, afirmând: „E important pentru noi că am câștigat.” Aceasta a evidențiat emoțiile care însoțesc debutul sezonului.

Gabriella Rocha a adăugat că, deși echipa a fost puțin nervoasă, este normal să simtă această presiune. „Dacă nu simți emoția, e ceva în neregulă,” a spus ea. Rocha a menționat că echipa își propune să îmbunătățească jocul, recunoscând că nu au avut o prestație extraordinară și că pot face mult mai mult. „Lucrăm și ne gândim la următoarea provocare,” a completat ea.

Clasament și următoarea confruntare

După această victorie, CSM Constanța se situează pe locul patru în clasamentul Diviziei A1, cu trei puncte acumulate. În etapa următoare, echipa va juca în deplasare împotriva celor de la Rapid București, care ocupă locul 8 și nu au reușit să obțină niciun punct. Meciul va avea loc sâmbătă, 12 octombrie 2024, de la ora 15.00. Rapid a pierdut în prima rundă, fiind învinsă acasă de CSM Corona Brașov, cu scorul de 0-3.

Etichete:
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *