Lansarea cărții lui Adrian Nicola la Biblioteca Județeană din Constanța

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Prezentarea romanului „Lumea dintre Lumi” la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța va găzdui marți, 8 octombrie 2024, la ora 17.00, evenimentul de lansare a romanului „Lumea dintre Lumi”, scris de autorul Adrian Nicola, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala „Dobrogea”. Această lucrare a fost publicată în acest an de Editura „Ex Ponto” din Constanța.

La prezentarea cărții vor fi prezenți scriitorii Ovidiu Dunăreanu, redactor șef al revistei „Ex Ponto” și președinte al Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România, și Diana Dobrița Bîlea, redactor de carte, prozator și critic literar.

Despre romanul „Lumea dintre Lumi”

Diana Dobrița Bîlea a descris romanul „Lumea dintre lumi” ca fiind o explorare profundă a dramei „coloniștilor”, care au fost considerați „dușmani ai poporului” și internați fără judecată în lagărele de muncă forțată din România anilor ’50. Acesta urmărește parcursul lui Ștefan Pisaru, un copil de coloniști, a cărui viață este marcată de dragostea pentru carte și de întâlnirea providențială cu profesorul George Lumescu, care îl ajută să depășească constrângerile impuse de societate.

Romanul este descris ca fiind un bildungsroman tulburător, în care valorile precum bunătatea, cinstea, hărnicia și inteligența joacă un rol esențial. „Lumea dintre lumi” este, de asemenea, o lucrare plină de suspans, abordând adevăruri terifiante ale istoriei, îmbinându-le cu teme precum inocența, omenia, curajul, credința și dragostea pentru aproapele, trăsături fundamentale ale românilor care au supraviețuit regimurilor nedrepte.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *