Dunărea înregistrează cele mai ridicate niveluri pe tronsonul românesc, între Corabia și Fetești.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Monitorizarea Dunării de către Apele Române

Echipele Apele Române continuă să supravegheze atent sectorul românesc al Dunării. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, debitul Dunării la intrarea în țară, în zona Baziaș, este în prezent de 6900 mc/s. Se estimează că acest debit va crește în următoarele cinci zile, urmând să ajungă la aproximativ 7300 mc/s în jurul datei de 13 octombrie, aproape dublu față de media multianuală a lunii octombrie, care este de 3850 mc/s, conform prognozelor emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

În intervalul 14-15 octombrie, se preconizează o ușoară scădere a debitului Dunării, care va ajunge la 7200 mc/s. Este de menționat că, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, Dunărea a înregistrat un debit similar de 7400 mc/s la intrarea în țară.

Condiții actuale și riscuri

<p„Ca urmare a precipitațiilor recente din bazinul Dunării și a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior al Savei și pe principalii afluenți, Dunărea a atins astăzi niveluri maxime pe sectorul românesc, de la Corabia până la Fetești. Totuși, aceste niveluri rămân sub cotele de atenție. Chiar dacă Dunărea se află în regim de ape mari, debitele sunt gestionate în siguranță pe sectorul românesc, iar riscul de inundații este considerat redus”, au declarat oficialii Apele Române.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *