O companie intenționează să construiască mai multe vile turistice în stațiunea Neptun, având în plan și amenajarea unei săli de sport cu piscină.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Subex Industries va construi un ansamblu de vile turistice în Neptun

În stațiunea Neptun, societatea Subex Industries a anunțat intenția de a dezvolta un complex format din nouă vile turistice. În luna iulie a acestui an, compania a depus un memoriu de prezentare la autoritățile de mediu pentru aprobarea construcției unităților de cazare. De asemenea, pe un teren adiacent, se dorește realizarea unui imobil destinat activităților sportive, pentru care s-a solicitat acordul de mediu.

Subex Industries SA a informat publicul despre solicitarea emiterii acordului de mediu pentru proiectul intitulat „Construire imobil pentru activități sportive, cu spații anexe, amenajare piscine interioare și exterioare, parcare, spații verzi, acces auto și pietonal, modificare împrejmuire și organizare de șantier”. Acesta va fi amplasat pe strada Trandafirilor nr. 22 din Neptun, municipiul Mangalia.

Informațiile detaliate despre acest proiect pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, situat pe strada Uniri nr. 23, în zilele lucrătoare, între orele 9.00 și 13.00. Observațiile din partea publicului sunt primite la sediul autorității competente pentru protecția mediului din Constanța.

Pe lângă construcția imobilului sportiv, Subex Industries planifică să dezvolte un ansamblu de nouă vile turistice, cu o valoare estimată a investiției de 10.399.350 lei, care se va desfășura pe o perioadă de trei ani. Proiectul include lucrări de construcție pentru vile turistice, amenajare acces și teren, piscine exterioare, modificarea împrejmuirii existente și organizarea șantierului. Terenul destinat investiției se află pe strada Trandafirilor nr. 22A din Neptun.

Terenul pe care vor fi construite vilele are o suprafață de 7.753 mp conform documentelor oficiale și 7.780 mp conform măsurătorilor, fiind deținut de Subex Industries. Conform Certificatului de urbanism nr. 426/27.07.2023 emis de Primăria Municipiului Mangalia, destinația actuală a terenului este de curți-construcții.

Cele nouă vile vor funcționa ca unități de cazare, fiecare având patru camere la parter și la etajul I, precum și câte două apartamente cu două dormitoare la etajul II. Dintre acestea, vilele 5, 6, 7 și 8 vor fi disponibile pe tot parcursul anului, în timp ce vilele 1, 2, 3, 4 și 9 vor funcționa doar în sezonul estival, deoarece nu vor dispune de un sistem de încălzire adaptat pentru lunile reci.

Subex Industries a fost înființată pe 25 februarie 1991. Printre administratori se numără Dimitrie Ovidiu Palade, Carmen Rita Stoica și Liliana Nechifiriuc. Asociații companiei sunt Constantin Bojescu (40%), Manuela Iuliana Bojescu (40%) și Asociația Salariaților Mecanici SA (3%). Cifra de afaceri raportată pentru anul 2023 a fost de 19.385.011 lei, cu un profit de 3.427.582 lei și datorii de 4.136.124 lei, având un total de 91 de angajați.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *